04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je izdal publikacijo z naslovom Kako skrbimo za zdravje?, v kateri so zbrani podatki pete nacionalne raziskave Z zdravjem povezan vedenjski slog, ki je potekala leta 2016. V peti raziskavi prebivalci Slovenije svoje zdravje ocenjujejo boljše kot v prvih raziskavah – povečal se je delež prebivalcev, ki dobro ocenjujejo svoje zdravje in zmanjšal delež tistih, ki ga ocenjujejo kot slabo. In to navkljub dejstvu, da je delež odraslih prebivalcev, ki imajo kronično bolezen, posebej med starejšimi, relativno visok. Pregled izbranih bolezni in zdravstvenih stanj kaže tudi, da ima več kot polovica odraslih prebivalcev Slovenije prekomerno telesno težo. V primerjavi s prvimi raziskavami so se izboljšali tudi nekateri drugi dejavniki zdravega življenjskega sloga.

 

Glavne ugotovitve in celotno publikacijo najdete na spletni strani NIJZ na naslednji povezavi.

V ponedeljek, 18. junija 2018 ob 18. uri je župan Janez Hrovat sprejel odličnjake (učence, ki so bili vsa leta šolanja odlični) iz Osnovne šole 16. decembra Mojstrana in Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora. Sprejem, na katerega so poleg učencev vabljeni tudi njihovi starši, razredniki in ravnatelja, je potekal v Ljudskem domu v Kranjski Gori.

V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Jesenice in mladi igralci Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Župan je vsem najuspešnejšim učencem podaril knjižno darilo in županovo petico. Po prireditvi pa je sledila tudi pogostitev. V letošnjem letu smo imeli v Občini Kranjska Gora 14 odličnjakov, 10 iz Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora in 4 iz Osnovne šole 16. decembra Mojstrana.

Spoštovani,

 

v času od ponedeljka 18.6.2018 do petka 22.6.2018 se bodo izvajala asfalterska dela na državni cesti skozi Gozd Martuljek.

V času izvedbe asfalterskih del bodo možni večji zastoji, zato voznike naprošamo za razumevanje.

 

Hvala za vašo potrpežljivost in razumevanje!

 

 

 

 

V petek, 8.6.2018 je SPV Kranjska Gora podelil priznanja prvošolčkom OŠ 16. decembra Mojstrana in OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, za vestno nošenje rutk.

 

V četrtek, 19.4.2018 je na Občini Kranjska Gora potekala predstavite načrta ukepov urejanja prometa na območju Kranjske Gore, ki je bila odprta za javnost.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?