04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

 

Na spletnih straneh Ministrstva za gospodarstvo sta objavljena naslednja razpisa:

Sofinanciranje razvoja in promocije integralnih turističnih produktov

Dopolnjevanje SME Instrumenta Faza 2

 

Za ogled razpisov kliknite povezavo.

7.8.2017 je na Trgu pred cerkvijo potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznaj.

 

Nagrajenka Eva Macun je prejela zlati grb Občine Kranjska Gora (v letu 2016 je bila razglašena za Žensko leta 2016, za požrtvovalno delo in strokovno delo na poklicnem področju predstojnice Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnice Jesenice, zdravnica reševalka…).

 

Priznanja Občine Kranjska Gora pa so prejeli Turistično društvo Dovje- Mojstrana (za 110 letnico delovanja),  Gorska reševalna služba Mojstrana (2016 je praznovala 70 letnico delovanja) in Prostovoljno gasilsko društvo Rateče-Planica (za 120 letnico delovanja).

 

V kulturnem programu je nastopila Severa Gjurin s kitaristom. 

 

V sklop prireditev ob občinskem prazniku, sodi tudi županovo srečanje z občankami in občani, ki so ali še bodo v letošnjem letu dopolnili 90 let. Včerajšnjega prijetnega druženja v gostilni Psnak v Radovni, se je udeležilo 10 slavljencev (od šestnajstih).  

Vir: Društvo Slovenija-Rusija

V nedeljo, 30. Julija 2017 je bila tradicionalna slovesnost ob Ruski kapelici na kateri se je letos zbralo okoli 700 ljudi. Po slovenski in ruski himni, ki so jo zaigrali člani Trobilnega kvinteta Slovenske vojske, je zbrane pozdravil kranjskogorski župan Janez Hrovat. Spregovoril je tudi častni pokrovitelj slovesnosti, slovenski zunanji minister Karel Erjavec ter ruski minister za informiranje, Nikolaj Nikiforov. Tradicionalno pa je spregovorila tudi članica Društva Slovenija Rusija, tokrat gospa Julija Mesarič. Spomin na padle ruske vojake so počastili tudi predsednik Republike Slovenije  Borut Pahor, ki je položil spominski  venec. Spominski venec pa so položili tudi vodja delegacije Ruske federacije Nikolaj Nikiforov, člani Društva Slovenija Rusija in nekdanji veleposlaniki RS v Ruski Ferderaciji, predstavniki Državne dume in Sveta federacij in predsednik Društva prijateljstva in kulturnih odnosov s Slovenijo. Pravoslavno cerkveno slovesnost – Panihido pa je vodil vodja delegacije Ruske pravoslavne cerkve, metropolit Hanti-Mansijski in Surgutski Pavel. Panihido je obogatil tudi Praznični zbor Patriarške cerkve gospodovega razglašenja iz Moskve.

Kulturni program na slovesnosti so v letošnjem letu oblikovali člani domačega mešanega pevskega zbora KD Odmev in vokalna skupina Galina.

Po zaključeni slovesnosti so se gostje odpravili v šotor ob hotelu Kompas, kjer je sledil kulturni program in druženje.

Predsednik RS Borut Pahor se je pridružil Študentski delovni brigadi in pomagal pri pleskanju OŠ 16. decembra v Mojstrani in mostu čez reko Savo v Mojstrani.

Okoli 40 študentov bo s svojim prostovoljnim delom pomagalo domačinom pri vsakodnevnih opravilih, urejanju turističnih pešpoti in učnih poti; pri sanaciji poškodovanih propustov, ograj, mostov; odstranjevanju japonskega dresnika; urejanju objektov ter njihove okolice in ostalih obnovitvenih delih v občini.

Evropska komisija je razpisala natečaj za nagrado #BeInclusive EU Sport Awards", preko katere bo nagradila organizacije oziroma projekte, ki uporabljajo moč športa, da bi povečale socialno vključenost marginaliziranih skupin prebivalstva. Evropska komisija v okviru natečaja vabi vse organizacije v Evropski uniji, javne ali zasebne, komercialne ali neprofitne, ki so uspešno razvile športne projekte, katerih cilj je socialno vključevanje, da predložijo svoje pobude in projekte. Projekti bodo ovrednoteni glede na njihov vpliv, sposobnost prenašanja (replikativnosti) in inovativnost.

Rok za prijavo je 15. september 2017.

Več informacij o natečaju je dostopnih na povezavi: https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive.

 

Slovenija je bila letos partner 8. Mednarodnega festivala čipke na Pagu. Na tradicionalnem dogodku sodelujejo in se predstavljajo čipkarice iz 10 držav. V okviru tega dogodka je pokal tudi slovenski večer, kjer se je predstavil pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z gostoma, mezzosopranistko Moniko Bohinec in tenoristom Klemenom Torkarjem.

Slovenijo je na dogodku predstavljala veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez. 

Dogodka sta se v imenu občine Kranjska Gora, udeležila tudi župan Janez Hrovat in podžupan Bogdan Janša. Občina Kranjska Gora, se je na prepolnem Trgu Petra Krešimira IV, predstavila na skupni stojnici.  Župan Paga, g. Ante Fabijanić in župan Kranjske Gore, Janez Hrovat sta se strinjala, da so podobni dogodki pomembni ,ne samo na kulturnem področju, ampak tudi na turističnem, kjer se obe občini trudita za zadovoljstvo in dobro počutje turistov.

 

Na fotografiji iz leve proti desni: podžupan mesta Pag, Davor Fabijanić, župan mesta Pag, Ante Fabijanić, veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez, Janez Hrovat župan občine Kranjska Gora in Bogdan Janša, podžupan občine Kranjska Gora.