04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Na okrogli mizi, ki je potekala v Lescah v organizaciji Alpe Adria Green, je podžupan občine Kranjska Gora, Bogdan Janša, predstavil projekt ''Umirjanje prometa v dolino Vrat''. Iz razprave sodelujočih je bila podana sklepna misel, da je projekt nedvomno potreben in, da ga občina skupaj s partnerji vodi v pravo smer. Cilj projekta je umiriti in zmanjšati promet v dolino v času poletne sezone, ter z vzporednimi ukrepi, zagotoviti trajnostno mobilnost in sodelovanje vseh deležnikov v dolini.

V občini smo prepričani, da je projekt zastavljen tako,da bo dobil zadostno podporo partnerjev, deležnikov in pristojnih inštitucij in s tem  omogočil zeleno prihodnost doline Vrat.

Mesec oktober (rožnati mesec) je mesec boja proti raku dojk. Letos se je tudi Občina Kranjska Gora pridružila aktivnostim, ki jih po Sloveniji organizira Europa Donna (Slovensko združenje za boj proti raku dojk).

 

Z rožnatimi pleteninami (ki so jih izdelali v Domu Viharnik v Kranjski Gori, ovil pa jih je župan Janez Hrovat)  želimo mimoidoče na nevsiljiv način povabiti k razmisleku in spomniti, da je rak dojk realnost, ki lahko prizadene vsakogar od nas.

 

Društvo  Europa Donna  se bo v soboto, 14.oktobra 2017 med 10. in 14.uro tudi predstavilo na stojnici na Trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori.

 

Izvajamo štiridnevni tečaj »Priprava na NPK – Sekač«, ki ga Zavod za gozdove Slovenije OE Bled organizira 3 - 6 oktober 2017. Cena Tečaja je 350 €.

Prvi dan tečaja bo potekal v Učnem centru v Bohinjski Bistrici (Grajska cesta 10), naslednji trije dnevi na terenu v gozdu.

Že prvi dan s seboj prinesite lastne motorne žage z dodatno opremo in orodjem (klini, sekira, sekaški meter, osebna prva pomoč, oprema za vzdrževanje motorne žage, polna posoda za gorivo in mazivo), osebno varovalno opremo (zaščitna čelada z zaščitno mrežico in glušniki, zaščitne sekaške rokavice, sekaški čevlji ali sekaški škornji, zaščitne sekaške hlače z vlakni proti vrezu).

 

Tečaj se prične ob 8.00 uri.

 

 

Predhodno plačilo je za fizične osebe pogoj za udeležbo na tečaju.

 

Vljudno vabljeni !

 

V sklop prireditev ob občinskem prazniku, sodi tudi županovo srečanje z občankami in občani, ki so ali še bodo v letošnjem letu dopolnili 90 let. Včerajšnjega prijetnega druženja v gostilni Psnak v Radovni, se je udeležilo 10 slavljencev (od šestnajstih).  

 

Župan je tudi v domu upokojencev dr. Franceta Bergelja na Jesenicah in v Domu Viharnik v Kranjski Gori, obiskal občane, ki bodo v letošnjem letu dopolnili 90. let. 

     
     
foto Manca Čujež

Vzorčni taborni prostor Planinske zveze Slovenije (PZS), ki letošnje poletje že doživlja pristen planinski utrip, je 16. avgusta 2017 doživel tudi uradno odprtje. V Mlačci le streljaj od Mojstrane so razveseljvi dogodek z besedo počastili podžupan Občine Kranjska Gora Bogdan Janša, predsednik PZS Bojan Rotovnik in načelnica MK PZS Barbara Bajcer, s planinsko pesmijo pa mladi iz PD Ljubljana-Matica...

 

Več si lahko preberete na povezavi tukaj.

 

Na spletnih straneh Ministrstva za gospodarstvo sta objavljena naslednja razpisa:

Sofinanciranje razvoja in promocije integralnih turističnih produktov

Dopolnjevanje SME Instrumenta Faza 2

 

Za ogled razpisov kliknite povezavo.

7.8.2017 je na Trgu pred cerkvijo potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznaj.

 

Nagrajenka Eva Macun je prejela zlati grb Občine Kranjska Gora (v letu 2016 je bila razglašena za Žensko leta 2016, za požrtvovalno delo in strokovno delo na poklicnem področju predstojnice Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnice Jesenice, zdravnica reševalka…).

 

Priznanja Občine Kranjska Gora pa so prejeli Turistično društvo Dovje- Mojstrana (za 110 letnico delovanja),  Gorska reševalna služba Mojstrana (2016 je praznovala 70 letnico delovanja) in Prostovoljno gasilsko društvo Rateče-Planica (za 120 letnico delovanja).

 

V kulturnem programu je nastopila Severa Gjurin s kitaristom.