04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Z veseljem vam sporočamo, da smo zaključili z obnovo športnega igrišča pri Osnovni šoli Josipa Vandota Kranjska Gora. 

Krajša slovesnost je potekala v ponedeljek, 15. oktobra 2018 ob 11.uri.

 

V programu so nastopili otroci iz Vrtca in Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora.

 

Izvedbo investicije je sofinancirala Fundacija za šport.

 

   

http://www.fundacijazasport.org/si/files/default/vsebine/web/fso%20120x90.jpg                                                 logotip                                             

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec, nekdanja uspešna teniška igralka in člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let, z namenom usmerjanja mladih k vrhunskemu ali kakovostnem športu. Na voljo je 4.000,00 evrov sredstev, ki se bodo podeljevali v enkratnem znesku 250,00 evrov na potrjeno vlogo.

 

 

Tudi Občina Kranjska Gora se je priključila aktivnostim v Rožnatem oktobru- ki je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah.

 

Vabimo vas na dogodek, ki ga bomo v okviru projekta AlpFoodway prvič obeležili tudi na Gorenjskem.

 

Rž je ena izmed rastlin, ki združuje celotni alpski prostor, rženi kruh pa tisti, ki je hranil mnoga lačna usta v Alpah. 13. oktobra bomo v 7 alpskih pokrajinah obeležili že 3. alpski dan črnega kruha. V sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice bomo v Liznjekovi hiši v Kranjski Gori spekli črni kruh in si ogledali dokumentarni film Kruhovo leto. Zaradi omejenega prostora sprejemamo prijave do zapolnitve mest.

 

Vabilo je v prilogi.

Arhiv ČZS

Med

Znano je, da med že od nekdaj velja za domače zdravilo. O tem govorijo razni zapisi starih civilizacij: Egipčanov, Grkov, Rimljanov, itd. do dandanes. To potrjujejo tudi razne strokovne študije, raziskovalnih ustanov, klinik in bolnišnic, ki preizkušajo med tudi pri zdravljenju ran. Najbolj pa je poznan kot živilo, ki se uporablja v prehrani, lahko samo kot sladilo ali preventiva pri prehladih in večanju imunske odpornosti.

 

Slovenija je izrazito čebelarska dežela, saj se ponaša z bogato čebelarsko tradicijo. Slovensko čebelarstvo odlikujejo številni čebelarski strokovnjaki, slovensko podeželje se ponaša s posebnimi čebelnjaki in panjskimi končnicami, katerim v svetu ni para. Zaradi naše unikatne konstrukcije panja, v katerem čebelarimo v Sloveniji in v manjšem obsegu v sosednjih državah, ima slovenski med nižjo vsebnost vode, kar ga še dodatno odlikuje v kakovosti. Odlične naravne danosti omogočajo pridelavo najkakovostnejšega medu in bogato pestrost medov glede na geografsko velikost območja pridelave.

 

S septembrom se v občini Kranjska Gora pričenja mladinski participativni proračun, ki bo mladim omogočal, da občini predlagajo ideje za občino in zanje glasujejo, občina pa jih bo v prihodnjem letu uresničila.

Participatorni proračuni so prisotni po vsem svetu, kjer pomagajo ljudem sprejemati direktne odločitve o tem, za kaj se porabi del občinskega proračuna. Mladinski participatorni proračun Občine Kranjska Gora ima torej preprost cilj - mladim omogočiti soodločanje o razdelitvi dela občinskega proračuna v skupni višini 10.000 EUR. Proces oddaje predlogov in glasovanja poteka prek spleta na strani www.sodeluj.es, na dogodku v kranjskogorski knjižnici 29. septembra pa bodo mladi lahko ideje oblikovali tudi skupaj in jih dali na glasovanje.

 

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Slovenijo potrdil kot kandidatko za naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu kandidature Slovenije za ta naziv sodeluje tudi Turistična zveza Slovenije (v nadaljevanju TZS) s projektom kulinaričnih in gastronomskih spominkov, ki ga bo izvedla v naslednjih letih za vse štiri turistične regije Slovenije (Alpska, Osrednja Slovenija & Ljubljana, Mediteranska, in Termalna Panonska Slovenija). Namen projekta ni samo v razvoju in pestrejši ponudbi te vrste spominkov, temveč tudi v vključitvi najboljših na mednarodno spletno stran, kar bo pomemben prispevek k njihovi razpoznavnosti in prodaji.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih