04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Slovenija je bila letos partner 8. Mednarodnega festivala čipke na Pagu. Na tradicionalnem dogodku sodelujejo in se predstavljajo čipkarice iz 10 držav. V okviru tega dogodka je pokal tudi slovenski večer, kjer se je predstavil pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z gostoma, mezzosopranistko Moniko Bohinec in tenoristom Klemenom Torkarjem.

Slovenijo je na dogodku predstavljala veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez. 

Dogodka sta se v imenu občine Kranjska Gora, udeležila tudi župan Janez Hrovat in podžupan Bogdan Janša. Občina Kranjska Gora, se je na prepolnem Trgu Petra Krešimira IV, predstavila na skupni stojnici.  Župan Paga, g. Ante Fabijanić in župan Kranjske Gore, Janez Hrovat sta se strinjala, da so podobni dogodki pomembni ,ne samo na kulturnem področju, ampak tudi na turističnem, kjer se obe občini trudita za zadovoljstvo in dobro počutje turistov.

 

Na fotografiji iz leve proti desni: podžupan mesta Pag, Davor Fabijanić, župan mesta Pag, Ante Fabijanić, veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez, Janez Hrovat župan občine Kranjska Gora in Bogdan Janša, podžupan občine Kranjska Gora.

Hura, težko pričakovane počitnice so tu!

 

Pred večino mladih je to čas brezskrbnih dni in možnosti za ukvarjanje z dejavnostmi, za katere med šolskim letom ni bilo časa. Poleg aktivnosti, ki si jih boste organizirali po lastni želji, pa je 8 izvajalcev s finančno podporo LAS Občine Kranjska Gora, za vas v mesecu juliju in avgustu pripravilo raznovrstne programe. Izbira je  pestra in prepričani smo, da bo prav vsak izmed vas v pisani ponudbi lahko našel nekaj zase. Ne pozabite, da na teh aktivnostih lahko spoznate nove prijatelje, se marsikaj naučite in pridobite nove izkušnje. Skratka- lahko je zelo zabavno. Zato bomo veseli, če se nam boste pridružili v čim večjem številu.

 

Prav vsem pa želimo prijetne počitnice s čim več sonca in dobre volje!

 

Koledar dogodkov (pdf)

Včeraj je potekala otvoritev dodatnih prostorov Knjižnice Kranjska Gora. Tako je Knjižnica pridobila dobrih 70 m2 več prostora. Le-ta ji bo omogočil nadaljne dobro delovanje in  razvoj dejvnosti.  Knjižnica je zaradi dodatne svetlobe postala svetlejša in še prijaznejša. Do konca julija pa bo urejen še poseben prostor za učenje.

 

Nekaj utrinkov iz včerajšnje otvoritve…

Spoštovani,

 

sporočamo vam, da smo povečali prostore krajevne knjižnice v Kranjski Gori. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi, ki bo v četrtek, 22. junija ob 18.uri.

 

Večji prostori bodo knjižnici omogočili lažje delovanje in pa razvoj dejavnosti. Investicija pa vključuje tudi poseben prostor za samostojno učenje.  

 

Lepo pozdravljeni.

 

Vabilo pdf

Župan Občine Kranjska Gora Janez Hrovat je tudi letos priredil slavnostni sprejem devetošolcev odličnjakov, to je učencev, ki bi bili po starem sistemu ocenjevanja vsa leta osnovnošolskega izobraževanja odlični. Včeraj jih je sprejel v Ljudskem domu v Kranjski Gori in jih nagradil s priznanji Županova petica ter knjigo Darinke Kladnik Slovenija v zgodbah.

Revija "Moje finance" je v mesecu maju 2017, na podlagi podatkov preteklega leta, opravila raziskavo med slovenskimi občinami za NAJ turistične destinacije 2017. V raziskavi je sodelovalo 212 občin

 

Občina Kranjska Gora je osvojila 1. mesto in si tako pridobila »ZLATI CERTIFIKAT NAJ TURISTIČNA DESTINACIJA 2017«.

 

Rezultate raziskave "NAJ TURISTIČNA DESTINACIJA 2017" si lahko ogledate v junijski številki revije "Moje finance".

Izvode revije »Moje finance« lahko prejmete  v sprejemni pisarni Občine Kranjska Gora, na Turistično informacijskem centru Kranjska Gora, na Turistično informacijskem centru Rateče ter v Turistično informacijskem centru Mojstrana.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vljudno vabi, da se udeležite naslednje podjetniške delavnice:

 • »DELAVNICA EXCEL – napredno delo s podatki«

 

Program delavnice: 

 • Kratka ponovitev osnov dela s preglednicami
  • pregled hitrih bližnjic in najuporabnejših trikov
 • Delo s podatki
  • povezovanje podatkov med celicami, delovnimi listi
  • iskanje, sortiranje, filtriranje podatkov
 • Formule in funkcije
  • praktični primeri uporabe najbolj uporabnih formul in funkcij
 • Analiza podatkov
  • izdelava vrtilne tabele in grafikona

Župan Občine Kranjska Gora Janez Hrovat bo tudi letos priredil slavnostni sprejem devetošolcev odličnjakov (učencev, ki bi bili po starem sistemu ocenjevanja vsa leta osnovnošolskega izobraževanja odlični).

Slavnostni dogodek bo v sredo, 21. junija 2017 ob 17. uri v Ljudskem domu v Kranjski Gori.

Župan bo sprejel 12 učencev, in sicer 4 iz OŠ 16. decembra Mojstrana in 8 iz OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora.

Poleg učencev in njihovih staršev so povabljeni tudi razredniki in ravnatelja obeh osnovnih šol.  

Minuli četrtek, je v prostorih občine Kranjska Gora, v organizaciji Občine, potekal posvet na temo ''Umirjanje prometa v dolino Vrata''.

Široka udeležba in razprava predstavnikov s področja naravovarstva, okoljevarstva, planinstva,turizma,prometa,TNP in predstavnikov občine, župana Janeza Hrovata in podžupana Bogdana Janša, je pokazala, da se,poleg velikega obiska doline, vedno bolj zavedamo tudi negativnih posledic, ki jih le-ta potegne za seboj. Zato se je občina odločila prevzeti pobudo pri projektu,ki bi trajnostno uredil promet v dolino, v času sezone.

Projekt bo koordinaral podžupan Bogdan Janša, vanj pa bodo, po sprejetem zaključnem sklepu posveta, vključeni vsi deležniki,na območju doline Vrat.