04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

 

 

Danes, 17.3.2017 bo Občino Kranjska Gora obiskal  minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič. Z županom Janezom Hrovatom, podžupanom Bogdanom Janšo, poslanko Marušo Škopac  in  s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo si bo si ogledal obnove cest ter lokacije projektov, ki jih ministrstvo načrtuje v Občini Kranjska Gora.

 

 

Vabimo vas, da se udeležite delavnice z naslovom

 

 

TURISTIČNA DEJAVNOST NA KMETIJI JE LAHKO PRILOŽNOST TUDI ZA VAŠO KMETIJO,

 

ki bo potekala v četrtek, 16. marca 2017, ob 9:30 uri na turistični kmetiji Dolinar –Krainer, na Kupljeniku (Iza in Lojze Dolinar, Kupljenik 1a, Bohinjska Bela).

 

Na delavnici bo z nami ga. Renata Kosi, strokovna sodelavka za področje razvoja turizma na podeželju, iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje.

 

Spregovorili bomo o dopolnilni dejavnosti turizem na kmetiji. V sklopu delavnice si bomo ogledali turistično kmetijo Dolinar-Krainer in turistično kmetijo Gorjup, v Podjelju.

 

 

Zaradi lažje organizacije se prosim prijavite do torka, 14. marca 2017, pri svetovalkah za dopolnilne dejavnosti:

  • tel.535 36 17, Ana Beden,
  • tel. 511 27 01, Vanja Bajd Frelih,
  • tel. 280 46 28 Milena Črv.

 

Delavnico bomo zaključili okoli 16:00 ure.

 

 

Lepo povabljeni, da se nam pridružite!

 

 

 

                                                                                              KGZ Kranj, izpostava Lesce

                                                                                              Ana Beden

»Vabimo vas na predavanje o lubadarju, ki bo v sredo, 15. marca 2017 ob 16. uri v Kulturnem domu na Dovjem.

Predavala bo gospa Vida Papler Lampe iz Zavoda za gozdove Slovenije, Območna enota Bled.

Na morebitna konkretna vprašanja pa bo odgovarjal revirni gozdar Jure Legat. 

 

Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Bled in Občina Kranjska Gora«

              VABILO NA PODJETNIŠKE DELAVNICE IN PODJETNIŠKO KAVICO

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vljudno vabi, da se udeležite marčevskega sklopa delavnic z naslednjimi podjetniškimi temami:

»KAKO VODITI SVOJE ENOSTAVNO KNJIGOVODSTVO«

 

Ob ustanovitvi podjetja je pomembno znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva. Te veščine se lahko hitro in enostavno naučite na delavnici Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo? Na vsa vprašanja bomo odgovorili s pomočjo praktičnih, vsakodnevnih in konkretnih primerov. Na delavnici boste dejansko vpisovali v knjige in tako dodobra spoznali enostavno knjigovodstvo. Namen delavnice je pridobiti osnovne informacije o vodenju poslovnih knjig za podjetnike, ki so se odločili sami voditi enostavno knjigovodstvo.  Seznanili vas bomo tudi z aktualnimi zakoni, predpisi, navodili in predpisanimi sankcijami v primeru kršenja zakonodaje. Predstavili vam bomo načine vodenja poslovnih knjig, sestavo knjigovodskih listin in gotovinsko in negotovinsko poslovanje. Delavnica bo organizirana v sredo, dne 15.3.2017, od 10:00 – 13:30  ure v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji plavž 24e, 4270 Jesenice. Delavnico bo izvajal ga. Sabina Dimnik iz računovodskega servisa Data d.o.o.

VABILO

 

 

Vabimo vas na praktični prikaz rezi in oskrbe sadnega drevja v travniškem sadovnjaku. Predstavljeni bodo različni možni načini rezi sadnega drevja, vpliv rezi na rodnost, vitalnost drevja ter pravilna oskrba sadnega drevja preko celega leta.

 

PRIKAZ REZI SADNEGA DREVJA

 

ki bo 7.3.2017 ob 13:30 uri  v Mitharjevem sadovnjaku na Dovjem (pod domačijo Kvančnik – Dovje 27)

 

Praktični prikaz bo izvedla Germana Pivk, dipl. ing. agr. zaposlena na Kmetijsko gozdarskem zavodu Kranj in Andreja Brence univ. dipl. inž. specialist za sadjarstvo iz Kmetijskega zavoda Novo mesto .

 

Obvestite še svoje sosede in znance ter prav lepo vabljeni.

 

 

Kmetijska svetovalna služba:

Izpostava Radovljica, Jesenice

TEČAJ PRIPRAVA NA NPK SEKAČ

 

 

Izvajamo štiridnevni tečaj Priprava na NPK - Sekač, ki ga Zavod za gozdove Slovenije OE Bled organizira 06-09 marec 2017. Cena Tečaja je 350 €.

Prvi dan tečaja bo potekal v Učnem centru v Bohinjski Bistrici (Grajska cesta 10), naslednji trije dnevi na terenu v gozdu.

Že prvi dan s seboj prinesite lastne motorne žage z dodatno opremo in orodjem (klini,sekira, sekaški meter, osebna prva pomoč, oprema za vzdrževanje motorne žage, polna posoda za gorivo in mazivo), osebno varovalno opremo (zaščitna čelada z zaščitno mrežico in glušniki, zaščitne sekaške rokavice, sekaški čevlji ali sekaški škornji, zaščitne sekaške hlače z vlakni proti vrezu).

 

Tečaj se prične ob 8.00 uri.

 

 

Predhodno plačilo je za fizične osebe pogoj za udeležbo na tečaju.

 

Vljudno vabljeni !

 

 

Pripravil:

Bojan Bajželj, univ.dipl.inž.gozd

Vodja odseka za gozdno tehniko                                   

 

                                                                                             

                                                                                              Vodja OE Bled

Andrej Avsenek, univ.dipl.inž.gozd