04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Na okrogli mizi, ki je potekala v Lescah v organizaciji Alpe Adria Green, je podžupan občine Kranjska Gora, Bogdan Janša, predstavil projekt ''Umirjanje prometa v dolino Vrat''. Iz razprave sodelujočih je bila podana sklepna misel, da je projekt nedvomno potreben in, da ga občina skupaj s partnerji vodi v pravo smer. Cilj projekta je umiriti in zmanjšati promet v dolino v času poletne sezone, ter z vzporednimi ukrepi, zagotoviti trajnostno mobilnost in sodelovanje vseh deležnikov v dolini.

V občini smo prepričani, da je projekt zastavljen tako,da bo dobil zadostno podporo partnerjev, deležnikov in pristojnih inštitucij in s tem  omogočil zeleno prihodnost doline Vrat.

Mesec oktober (rožnati mesec) je mesec boja proti raku dojk. Letos se je tudi Občina Kranjska Gora pridružila aktivnostim, ki jih po Sloveniji organizira Europa Donna (Slovensko združenje za boj proti raku dojk).

 

Z rožnatimi pleteninami (ki so jih izdelali v Domu Viharnik v Kranjski Gori, ovil pa jih je župan Janez Hrovat)  želimo mimoidoče na nevsiljiv način povabiti k razmisleku in spomniti, da je rak dojk realnost, ki lahko prizadene vsakogar od nas.

 

Društvo  Europa Donna  se bo v soboto, 14.oktobra 2017 med 10. in 14.uro tudi predstavilo na stojnici na Trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori.

Spoštovani mladi,

 

vabim vas na posvet mladih in odločevalcev, ki bo v četrtek, 28.septembra 2017 od 17. do 19. ure v prostorih Društva mladih,  v stavbi KS Dovje Mojstrana na Savski cesti 1 v Mojstrani.

Posvet organiziramo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenija, in sicer v okviru projekta »Rastimo skupaj«.

 

Vabilo je namenjeno mladim med 15. in 29. letom starosti.

 

S posvetom želimo okrepiti sodelovanje med mladimi in odločevalci, in sicer z namenom izboljšanja stanja mladih v naši Občini.

V upanju, da se nam boste lahko pridružili v čim večjem številu vas lepo pozdravljam,  

 

Janez Hrovat, župan Občine Kranjska Gora