04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

KREATIVNI TURIZEM – OD OGLEDOV DO PRISTNE IZKUŠNJE

  1. VSEBINA DELAVNICE

Koncept kreativnega turizma je definiran kot turizem, ki obiskovalcem ponuja priložnost, da destinacijo izkusijo in občutijo skozi aktivno participacijo in lastno izkušnjo, ki je unikatna in posebna za lokalno skupnost v kateri počitnikujejo.
Je popolna nuja pri oblikovanju ponudbe za nove generacije popotnikov in turistov, ki potujejo v iskanju novih izkušenj, znanj in povezovanj z lokalnim prebivalstvom v različnih kulturah.

Kreativni turizem je edinstvena priložnost za manjše, manj znane in nove turistične destinacije, ki si želijo turista zadržati dlje v svojih krajih in mu na ta način približati kulturo, običaje in ljudi.

Seveda pa je treba vsak turistični product tudi ponuditi in prodati gostu na primeren način, zato se bomo na delavnici ukvarjali tudi z marketingom in trženjem čebelarskega turizma.

 

VABILO

 

Delavnica: Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin bo v sredo, 7. februarja 2018 ob 10.00 uri, v dvorani Kulturno gasilskega doma, v Gozd Martuljku (ko se peljete proti Kranjski Gori, je Kulturno gasilski dom na levi strani, tik ob glavni cesti).

Delavnico bo vodila ga. Irena Kos univ. dipl. inž. živil. tehnol., specialistka za predelavo mesa na KGZS, ki ima z ocenjevanjem mesnin bogate izkušnje saj že vrsto let ocenjuje na Dobrotah slovenskih kmetij, na Ptuju.

 V sklopu delavnice bo tudi predavanje z naslednjimi vsebinami:

- Uporaba dodatkov - aditivov

- Uporaba in priprava  ovitkov

- Označevanje suhomesnatih izdelkov

- Značilnosti senzoričnega ocenjevanja mesnih izdelkov: osnovne senzorične lastnosti, osnove tehnike ocenjevanja, napake.

 

Po predavanju bomo izvedli še praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov s kmetij. V ocenjevanje lahko prinesete domače izdelke, ki morajo biti celi, IN NE PREREZANI. Vsak izdelek naj bo opremljen tudi z deklaracijo: ime izdelka, sestavine izdelka (tudi dodatki), do kdaj je uporaben in pod kakšnimi pogoji, navodila za uporabo, če so potrebna, da bomo preverili, če je deklaracija pravilno izpolnjena.

Vsi prisotni boste tudi sodelovali pri ocenjevanju, saj bo vsak udeleženec poizkusil oziroma ocenil vse izdelke. Vsak udeleženec lahko prinese v ocenjevanje po en izdelek.

 

 

Prijave sprejemava svetovalki Vanja Bajd Frelih (tel. 04 5112701), in Ana Beden
(tel. 04 5353617), do petka 2.2.2018
.

 

Vabljeni vsi, ki se s predelavo mesa ukvarjate kot dopolnilno dejavnostjo na kmetiji in tudi ostali zainteresirani!

 

Lepo povabljeni.

 

                                                                                                                                                                             KGZ Kranj

                                                                                                                                                 Vanja Bajd Frelih uni.dipl. inž. zooteh.

                                                                                                                                                                 Ana Beden dipl. inž. zooteh

Točke VEM pod okriljem agencije SPIRIT so se z januarjem 2018 preimenovale v SPOT (Slovenska poslovna točka). Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je tako dobila dodaten naziv SPOT svetovanje Gorenjska.

Obveščamo vam, da smo se v partnerskem konzorciju prijavili na razpis agencije SPIRIT za izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022. Vloga je bila pozitivno ocenjena, zato vas z veseljem obveščamo, da bomo nudili informacije v okviru Slovenske poslovne točke – SPOT svetovanje Gorenjska, ki nadomešča nekdanjo kontaktno točko VEM in bo še naprej opravljala brezplačna svetovanja potencialnim in obstoječim podjetnikom, registrirala nova podjetja in opravljala spremembe podjetij preko portala eVEM, organizirala različne informativne in izobraževalne dogodke ter tekom leta nadgradila svoje storitve, za še večjo podporo gorenjskim podjetnikom. Podjetnikom bomo sedaj svetovali in pomagali na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske, BSC, d.o.o. Kranj, Razvojni agenciji Sora, Škofja Loka in Gospodarski zbornici Kranj.

SPOT svetovanje Gorenjska vam bo na voljo vsak delovnik med 9.00 in 15.00, po predhodnem dogovoru. Prav tako pa nudimo tudi mobilna svetovanja na sedežu podjetja. Kontaktni podatki naših svetovalk za območje Zgornje Gorenjske:

Eldina Čosatović, mag. posl. ved

T: 04/581-34-19;

E: dina@ragor.si

 

Hermina Biščević, dipl. upr. org.

T: 04/581-34-13

E: hermina.biscevic@ragor.si

 

 

Vse storitve so brezplačne, saj je projekt sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija v sklopu projekta SPOT svetovanje Gorenjska.

 

Urinki s Trga olimpijcev v Mojstrani.

VABILO

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, kjer bodo predstavljene najpomembnejše aplikacije, orodja in spletne strani s področja kmetijstva, ki so lahko v pomoč pri vodenju administracije na kmetiji ter spremljanju aktualnih novosti.

 

Možnost uporabe računalnika na kmetiji in praktično vodenje evidenc o uporabi FFS

ki bo v

 

  • petek 19. januar 2018 ob 9.30 uri v  Občini Kranjska Gora, Kolodvorska ulica 1b,
  • petek 19. januar 2018 ob 15.00 uri v  OŠ Janeza Mencingerja, Bohinjska Bistrica, računalniška učilnica,
  • petek 2. februar 2018 ob 9.00 uri v  Kulturnem domu Brezje, Brezje 80b.

  

Delavnico bosta vodila terenska kmetijska svetovalca zaposlena na KGZS-zavod Kranj, Tatjana Grilc in Matjaž Meglič.

 

Če imate možnost s seboj prinesite prenosni računalnik ali tablico.

Obvestite tudi sosede in znance. Vljudno vabljeni!  

 

Javna kmetijska svetovalna služba

KGZS-zavod Kranj