04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Spoštovani,

 

sporočamo vam, da smo povečali prostore krajevne knjižnice v Kranjski Gori. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi, ki bo v četrtek, 22. junija ob 18.uri.

 

Večji prostori bodo knjižnici omogočili lažje delovanje in pa razvoj dejavnosti. Investicija pa vključuje tudi poseben prostor za samostojno učenje.  

 

Lepo pozdravljeni.

 

Vabilo pdf

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vljudno vabi, da se udeležite naslednje podjetniške delavnice:

 • »DELAVNICA EXCEL – napredno delo s podatki«

 

Program delavnice: 

 • Kratka ponovitev osnov dela s preglednicami
  • pregled hitrih bližnjic in najuporabnejših trikov
 • Delo s podatki
  • povezovanje podatkov med celicami, delovnimi listi
  • iskanje, sortiranje, filtriranje podatkov
 • Formule in funkcije
  • praktični primeri uporabe najbolj uporabnih formul in funkcij
 • Analiza podatkov
  • izdelava vrtilne tabele in grafikona

 

VABILO NA  SREČANJE

 

Kranjskogorski občinski odbor Območnega združenja VVS Zgornja Gorenjska, Občina Kranjska gora in PVD SEVER Gorenjska,

vabijo veteranke,veterane, občanke in občane občine Kranjska gora

 na spominsko svečanost v  okviru praznovanja Dneva državnosti in

v spomin na dogodke v osamosvojitveni vojni na območju občine Kranjska gora.

 

Slovesnost bo v soboto, 17. junija 2017  ob 17.00 uri

pri spominskem obeležju na nekdanjem mejnem  prehodu  Rateče.

 

Slavnostni govornik bo Janez Lesjak

poveljnik Pokrajinskega štaba TO mesta Ljubljana

v kulturnem programu bodo sodelovali učenci iz OŠ Josipa Vandota

in Veteranski pevski zbor

 

 

Občina Kranjska Gora, Zelena prihodnost Dovje – Mojstrana in RAGOR vabijo na odstranjevanje dresnika v bližini slapa Peričnik in v parku Triglavski gaj v Mojstrani. Akcija bo potekala v sredo, 31. maja 2017. Zbor bo ob 16. uri na parkirišču pri slapu Peričnik. Zaželeno je orodje - rovke, motike, ostalo (rokavice, vreče) prinesemo mi.

 

Za več informacij smo na voljo preko elektronske pošte ali na številki 04 581 34 16.

 

Izvedbo projekta omogoča in financira Občina Kranjska Gora.

Regionalna delavnica: Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri

 

Pričetek: 30.5.2017 ob 9:00 uri

Lokacija: CTRP Kranj, Župančičeva 22, 4000 Kranj

Organizatorji: Fundacija Umanotera, društvo Focus in PIC v sodelovanju s Centrom za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Razmišljate o postavitvi ali spodbujanju skupnostnih elektrarn na sonce/veter ali sistemov ogrevanja na lesno biomaso? Morda o vzpostavitvi skupnostnih vrtičkov, skupnem gospodarjenju z gozdovi, skupni uporabi neizrabljenih stavb ali ureditvi prostora, ki bi služil kot dnevna soba lokalne skupnosti? Imate druge ideje za skupnostne projekte, ali bi radi slišali, kakšne ideje imajo drugi v vašem okolju in kako je nekaterim že uspelo?  Praktična delavnica za vse javne in zasebne akterje, tako organizacije, podjetja, občine kot posameznike, ki jih zanimajo nova znanja in dobre prakse tega vse bolj uveljavljenega in uspešnega pristopa pri enakopravni in vsestransko koristni uporabi različnih življenjskih virov.

 

Udeležba je BREZPLAČNA.

 

Več informacij in prijava na: http://www.ctrp-kranj.si/2017/05/regionalna-delavnica-dovolj-za-vse-skupnostno-upravljanje-z-zivljenjskimi-viri-v-lokalni-skupnosti-30-maj-2017-od-9-do-13-ure-kranj/

 

Vljudno vabljeni v Liznjekovo domačijo na predstavitev rezultatov mednarodne poletne šole:

RAZISKAVE LESA NA ETNOLOŠKI DEDIŠČINI LIZNJEKOVE DOMAČIJE

v četrtek, 25. maja 2017, ob 10. uri.

 

Rezultate raziskav “27th Dendrological Field Week”, ki so potekale na Liznjekovi domačiji lansko poletje, nam bo predstavila dr. Katarina Čufar, redna profesorica na oddelku za lesarstvo Biotehnične fakultete v Ljubljani.

24. maj praznujemo v Evropi kot dan parkov od leta 1999. Poseben poudarek je namenjen ozaveščanju najširše javnosti o pomenu zavarovanih območij po Evropi in lokalnem okolju, z željo še bolj približati ljudi naravi. Evropski dan parkov želi poudariti pomen naravnih lepot, ohranjenih v naravnih parkih, pa tudi pomen ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij.

 

Vabimo vas, da se nam v sredo 24. maja 2017 pridružite v Zoisovem parku na brezplačni delavnici SLIKANJE Z AKRILNIMI BARVAMI

pod mentorstvom Romane Žitko.

 

 

 

Romana Žitko je slikarka po duši, članica dveh slikarskih društev, izvajalka in mentorica v prvi slovenski Mednarodni otroški šoli slikanja na Bledu, z dolgoletnimi pedagoškimi izkušnjami z ljudmi vseh starosti.

Zbirno mesto: Dom Pristava, Javorniški Rovt 22, 4270 Jesenice ob 16:00

Priporočeno: oblecite staro majico, saj se akrilne barve težko sperejo s tekstila. Za več udobja prinesite kakšno podlago za sedeti.

Organizator bo poskrbel za slikarska platna, barve in čopiče ter okrepčilo po delavnici.

Rezervni datum: 29.5.2017 ob 16:00 - v primeru dežja

Obvezne prijave na: Eldina Čosatović, tel.: 04 581 34 19, dina@ragor.si . V prijavi navedite ime, priimek in elektronsko pošto. Imamo omejeno število mest.

 

Eldina Čosatović, mag. posl. ved

                 RAGOR, Europe Direct Gorenjska                           

 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in delno s strani Občin Jesenice, Kranjska Gora, Bohinj, Bled in Gorje.

              VABILO NA PODJETNIŠKO KAVICO                                                                    

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vljudno vabi, da se udeležite majskega sklopa delavnic z naslednjimi podjetniškimi temami:

 1. »MINIMALNA PRAVNA UREDITEV PODJETJA IN INŠPEKCIJSKI NADZORI«.

Imate v vašem podjetju urejene statusne dokumente? Katere sklepe mora imeti  samostojni podjetnik posameznik? Je delovna dokumentacija »brez napak«? Ali se lahko plačilne liste pošiljajo po elektronski pošti? Kako je z varstvom osebnih podatkov? So vse vaše knjigovodske listine verodostojne, da ne bo težav?  To so pogosta vprašanja, kadar se najavi gradbeni, tržni, delovni ali davčni inšpektor.

Torej niste edini, ki se sprašujete, kaj vse potrebujemo, kaj moram  imeti (nujno!) in ali kdaj je lahko sprejet samo sklep direktorja, podjetnika ali pa je potrebno, da o tem odloča skupščina. Udeleženci delavnice boste prejeli pojasnila, kako morate imeti urejeno dokumentacijo podjetja, katero dokumentacijo in kako jo morate hraniti. Prikazani bodo tudi primeri. Na seminar vabimo samostojne podjetnike, lastnike in direktorje majhnih in  mikro podjetij, računovodske in finančne delavce, kadrovnike oz. vabimo tudi vse, ki vas tematika zanima.

Delavnica bo organizirana v torek, dne 23.5.2017, od 10:00 – 13:30  ure v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji plavž 24e, 4270 Jesenice. Delavnico bo izvajala davčna svetovalka ga. Simona Štravs. Vljudno vabljeni!