04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

SpeciAlps - Povezanost v Alpah

Suha travišča, mokrišča, žive meje, biotopi ali gozdovi so primeri naravnih bogastev, ki občinam na območju Alp dajejo veliko vrednost. Številnim živalim zagotavljajo življenjski prostor. Istočasno ljudje cenimo privlačnost in kakovost življenja v delujočem naravnem prostoru. Potenciali tega prostora še zdaleč niso izčrpani, tukaj lahko postane aktivna vsaka občina!

Cilj projekta speciAlps je prepoznavanje naravnih bogastev ter njihovo ohranjanje in vrednotenje. Projekt želi spodbujati regije h krepitvi naravne pestrosti alpskega prostora na medobčinski ravni in omogočiti doživljanje narave kot vsakodnevno izkušnjo. V okviru izvajanja projekta bodo v petih pilotnih regijah oblikovane ekipe, ki bodo delovale na področju naravne pestrosti. Na poti k povečevanju vrednosti naravnih bogastev bodo ekipe spremljali šolani lokalni koordinatorji in jim individualno svetovali. Iz zelenih površine, bi tako lahko nastali biotopi ali suha travišča, urejene učne poti ali zasaditev zelenih pasov vzdolž polj.

V okviru uresničevanja večletnega programa dela Alpske konvencije je ena od osrednjih tem naravna pestrost. CIPRA International in omrežjem občin Povezanost v Alpah želita k temu prispevati z izvajanjem projekta speciAlps v naslednjem triletnem obdobju.

Projekt speciAlps poteka od aprila 2017 do marca 2020, finančno ga podpira nemško zvezno ministrstvo za okolje, varstvo narave in varnost reaktorjev (BMU). Cipra vodi projekt v sodelovanju z omrežjem občin Povezanost v Alpah. Projekt speciAlps temelji na programu Naravna pestrost v občini avstrijske Zvezne dežele Vorarlberg/AT.

S podporo fundacije Heidehof ter Lihtenštajnske pancivis fundacije.

Več informacij: Vida Černe, 04 580 98 12; e-mail: vida.cerne@kranjska-gora.si

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih