04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Umirjanja motornega in mirujočega prometa na območju naselja Kranjska Gora

ZA BOLJŠI PROMET

 

Umirjanja motornega in mirujočega prometa na območju naselja Kranjska Gora

 

Na območju naselja Kranjska Gora je v času turističnih sezon zelo živahen promet. Da bi dosegli kar najbolj optimalno in varno sožitje vseh udeležencev v prometu, torej pešcev, kolesarjev in motornih vozil, je občina pristopila k reševanju tega problema in izdelane so bile strokovne podlage za umirjanje motornega in mirujočega prometa v Kranjski Gori.

V četrtek, 19. aprila 2018 je v sejni sobi Občine Kranjska Gora potekala javna predstavitev načrtovanih ukrepov urejanja prometa na območju naselja Kranjska Gora. Prisotni so izpostavili dve temeljni vprašanji bolj obče kakor strokovno-tehnične narave. V nadaljevanju vam posredujemo tudi odgovore. Vse občane vabimo, da si ogledajo strokovne podlage »KnjiGco za boljši promet« in nam posredujejo svoja vprašanja, mnenja oz. predloge vezane na predstavljene ukrepe na e-naslov obcina@kranjska-gora.si.

 

Vprašanje: Zakaj parkirna mesta na Borovški cesti, po načrtu predvideni kot enosmerna cesta (vzhodni krak Borovške ceste)?

Odgovor: prometna situacija obravnava možnosti urejanja ter spremembe prometnega režima. Gabariti ceste ponekod dopustijo legalizacijo že danes prisotnega mirujočega prometa (daljše časovno parkiranje). Ulica je danes dvosmerna, na njej se odvija kolesarski promet, prav tako se pojavljajo parkirana vozila. Situacija je prometno neurejena, po gabaritih je predmetni odsek Borovške ceste upravičeno spremeniti v enosmerno cesto.

Projektna dokumentacija zasleduje prometno varnost, pri urejanju prometa daje prednost kolesarskemu prometu pred označitvijo parkirnih mest. Na ta način se povečajo površine za peš promet, kar gre prepoznati kot argument za prepoved parkiranja vzdolž celotnega odseka enosmerne Borovške ceste, odsek LK 190212. Z uvedbo enosmerne ceste se dostop intervencijskim službam ne bo poslabšal.

 

Vprašanje: Ali bo z uvedbo manjšega krožišča na Borovški cesti (vzhodni del naselja), odsek LZ 189611, onemogočena vožnja turističnim avtobusom?

Odgovor: projektna dokumentacija zasleduje izvedbo manjšega krožnega križišča na območju obstoječega križišča s prednostno cesto, ki bo izveden s povoznim sredinskim otokom, premera 7m, in bo omogočal prevoznost tudi turističnim avtobusom.

 

Vprašanje: Kako bo urejen prometni režim na odseku Borovške ceste (odsek med Koroško ulico in ulico dr. Josipa Tičarja) za avtobuse, ki goste pripeljejo do hotela.

Odgovor: po projektni dokumentaciji je izvoz iz parkirišča ob hotelu predviden z navezavo na enosmerno cesto, zato obvezno desno. Predmetni odsek je smiselno obravnavan od križišča s Koroško dalje, kot celovito in poenoteno vodenje prometnega toka, z izjemo kolesarskega prometnega toka, ki se iz območja za pešce spontano vrši proti zahodu naselja Kranjska Gora. Tudi za dovoz turističnim avtobusom kaže nameniti obravnavo in dostopnost omogočiti preko alternativnih dovozov obstoječe cestne mreže območja Kranjska Gora.

 

eKnjiga - Umirjanje motornega in mirujočega prometa na območju naselja Kranjska Gora

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih