04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin

VABILO

 

Delavnica: Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin bo v sredo, 7. februarja 2018 ob 10.00 uri, v dvorani Kulturno gasilskega doma, v Gozd Martuljku (ko se peljete proti Kranjski Gori, je Kulturno gasilski dom na levi strani, tik ob glavni cesti).

Delavnico bo vodila ga. Irena Kos univ. dipl. inž. živil. tehnol., specialistka za predelavo mesa na KGZS, ki ima z ocenjevanjem mesnin bogate izkušnje saj že vrsto let ocenjuje na Dobrotah slovenskih kmetij, na Ptuju.

 V sklopu delavnice bo tudi predavanje z naslednjimi vsebinami:

- Uporaba dodatkov - aditivov

- Uporaba in priprava  ovitkov

- Označevanje suhomesnatih izdelkov

- Značilnosti senzoričnega ocenjevanja mesnih izdelkov: osnovne senzorične lastnosti, osnove tehnike ocenjevanja, napake.

 

Po predavanju bomo izvedli še praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov s kmetij. V ocenjevanje lahko prinesete domače izdelke, ki morajo biti celi, IN NE PREREZANI. Vsak izdelek naj bo opremljen tudi z deklaracijo: ime izdelka, sestavine izdelka (tudi dodatki), do kdaj je uporaben in pod kakšnimi pogoji, navodila za uporabo, če so potrebna, da bomo preverili, če je deklaracija pravilno izpolnjena.

Vsi prisotni boste tudi sodelovali pri ocenjevanju, saj bo vsak udeleženec poizkusil oziroma ocenil vse izdelke. Vsak udeleženec lahko prinese v ocenjevanje po en izdelek.

 

 

Prijave sprejemava svetovalki Vanja Bajd Frelih (tel. 04 5112701), in Ana Beden
(tel. 04 5353617), do petka 2.2.2018
.

 

Vabljeni vsi, ki se s predelavo mesa ukvarjate kot dopolnilno dejavnostjo na kmetiji in tudi ostali zainteresirani!

 

Lepo povabljeni.

 

                                                                                                                                                                             KGZ Kranj

                                                                                                                                                 Vanja Bajd Frelih uni.dipl. inž. zooteh.

                                                                                                                                                                 Ana Beden dipl. inž. zooteh