04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

ZAKLJUČKI POSVETA »RASTIMO SKUPAJ«

Na posvetu, ki je potekal 28.9.2017 v prostorih Krajevne skupnosti Dovje- Mojstrana, so bili sprejeti naslednji sklepi:

 

  • Občina Kranjska Gora preveri ali je možna zaposlitev ene osebe preko javnih del (le-ta bi kontinuirano skrbela za dialog in delo z mladimi v Občini Kranjska Gora).
  • Občina Kranjska Gora se angažira in skuša najti zunanjega izvajalca za izvajanje delavnic po šolah (s pomočjo delovne skupine Rastimo skupaj).
  • Mladi dobijo vpogled v sprejete sklepe in jih imajo možnost komentirati (tako bo vzpostavljeno soodločanje in informiranje mladih).
  • Občina Kranjska Gora preveri možnost organiziranja delovnega vikenda za mlade (intenzivni vikend za mlade).
  • Občina Kranjska Gora za leto 2018 poskuša zagotoviti sredstva za participatorni proračun za mlade.

Na posvetu, razen dveh predstavnikov Društva mladih Kranjska Gora, mladi žal niste bili prisotni. Kljub temu pa Občina Kranjska Gora stremi k temu, da bi realizirala sprejete sklepe.

 

Tako je bila v sodelovanju z društvom Žarek dne 10.11.2017 na Zavod RS za zaposlovanje oddana vloga za izvajanja javnega dela »Pomoč pri izvajanju programov za mlade«.

V predlogu proračuna Občine Kranjska Gora za leto 2018 pa so načrtovana sredstva v višini 10.000,00 EUR za izvedbo participatornega proračuna za mlade in pa sredstva v višini 1.000,00 EUR za izvedbo delovnega vikenda za mlade.

 

Ker pa je eden izmed sprejetih sklepov posveta tudi dati možnost komentirati sprejete sklepe, mlade vabimo, da nam svoja mnenja oziroma predloge ali pobude sporočite bodisi preko Facebooka ali na el.naslov: vlasta.skumavc@kranjska-gora.si,

 

Projekt je namreč namenjen prav vam-mladim, zato je vaše sodelovanje ključnega pomena. Občina namreč lahko samo ustvarja priložnosti za vaše odločanje, brez vaše družbene angažiranosti in participacije pa razvoj mladinske politike in soustvarjanje prihodnosti za mlade v Občini Kranjska Gora ni možno.  

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih