04/580-98-00 | obcina@kranjska-gora.si

Slovenski večer na Pagu

Slovenija je bila letos partner 8. Mednarodnega festivala čipke na Pagu. Na tradicionalnem dogodku sodelujejo in se predstavljajo čipkarice iz 10 držav. V okviru tega dogodka je pokal tudi slovenski večer, kjer se je predstavil pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z gostoma, mezzosopranistko Moniko Bohinec in tenoristom Klemenom Torkarjem.

Slovenijo je na dogodku predstavljala veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez. 

Dogodka sta se v imenu občine Kranjska Gora, udeležila tudi župan Janez Hrovat in podžupan Bogdan Janša. Občina Kranjska Gora, se je na prepolnem Trgu Petra Krešimira IV, predstavila na skupni stojnici.  Župan Paga, g. Ante Fabijanić in župan Kranjske Gore, Janez Hrovat sta se strinjala, da so podobni dogodki pomembni ,ne samo na kulturnem področju, ampak tudi na turističnem, kjer se obe občini trudita za zadovoljstvo in dobro počutje turistov.

 

Na fotografiji iz leve proti desni: podžupan mesta Pag, Davor Fabijanić, župan mesta Pag, Ante Fabijanić, veleposlanica RS na Hrvaškem, dr. Smiljana Knez, Janez Hrovat župan občine Kranjska Gora in Bogdan Janša, podžupan občine Kranjska Gora.